СТУДЕНТ НА ТРАКИЙСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ - ПОБЕДИТЕЛ В МЕЖДУНАРОДЕН КОНКУРС ЗА ДИЗАЙН НА ЛОГО

Недко Боянов, който е възпитаник на Тракийския университет в град Стара Загора, спечели  престижен международен конкурс за дизайн на лого на спортния проект "RE-TRAIN", финансиран по програмата Erasmus+.

„Символът наподобява трансформация и посока на промяна. Минималистичният характер на дизайна го прави лесно разпознаваем и запомнящ се, което го прави мощен инструмент за популяризиране на екипа и изграждане на идентичност на марката”. Организатор на конкурса е ECOS (European Culture and Sport organization).

Талантливият Недко е студент по специалността "Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" в Педагогически факултет и носител на отличие от конкурса "Студент на годината 2022" в категория "Студент-доброволец".

RE-TRAIN е проект, съфинансиран от програма Еразъм+ на Европейския съюз, насочен към насърчаване на здравословен начин на живот за всички, особено в подкрепа на провеждането на Европейската седмица на спорта.

Проектът ще анализира промяната в поведението на хората по време на периода на пандемия от COVID-19 и ще стимулира дебата на местно и международно ниво, за да се определи конкретна стратегия за насърчаване на ново участие в спортни и физически дейности.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.