ОИЦ – ПАЗАРДЖИК СЕ ВКЛЮЧИ В СРЕЩА ПО ПОДГОТОВКА ЗА ИЗГОТВЯНЕ НА СТРАТЕГИЯ ЗА ВОМР В ОБЩИНИТЕ ПАЗАРДЖИК И РАКИТОВО

На 6 април 2023 г. от 17:30 ч. в сграда на Читалище „Просвета 1929 г.“, с. „Мало Конаре“ се проведе втора информационна среща по Проект за изготвяне на стратегия за ВОМР за територията на община Ракитово и община Пазарджик за периода 2023-2027 г., финансиран по подмярка 19.1 “Помощ за подготвителни дейности”. Кампания се проведе в две откриващи информационни срещи в общините Пазарджик и Ракитово, като първата среща се проведе в гр. Ракитово на 5 април 2023 г. от 17:30 ч. в сградата на Читалището.

Целта на срещите бе да се запознаят общността с одобрения проект, неговите цели и дейностите, които предстоят по реализирането му, очакваните резултати и важността от включване на местното население в дискусиите. В тях взеха участие екипът на ОИЦ-Пазарджик, представители на местната власт, местния бизнес, земеделски производители, нестопанския сектор и други организации.

Лектори в информационната среща бяха Румен Кожухаров – секретар на община Пазарджик и Д-р Лозана Василева – координатор по проект и бивш зам.-министър на земеделието.