Ивана Захариева: Акценти в европейското финансиране на Видинския край да са инфраструктурата и икономиката

Днес Областен информационен център-Видин (ОИЦ-Видин) се включи за шести път в инициативата на Джуниър Ачийвмънт-България „Мениджър за един ден". Ивана Захариева, ученик в 9 а клас на ПГ „Асен Златаров“-Видин, специалност „Икономика и търговия“, зае за един ден позицията на управител на ОИЦ-Видин.

            Ивана бе запозната подробно от екипа на центъра с дейността на ОИЦ. Управителят Мариела Савкова представи основните моменти в работата и запозна младият мениджър с дейността на мрежата от 27 информационни центъра, европейските програми за финансиране и системата за кандидатстване, отчитане и информация за средствата от ЕС - ИСУН. Експертът Цветомир Ценков акцентира на популяризирането на възможностите за финансиране чрез медиите и социалните мрежи, а експертът Яна Гъркова на поддържането на пряка връзка с бенефициентите чрез регулярното изпращане на актуални справки с отворените процедури за кандидатстване.

Младият мениджър се включи активно в реалния работен процес на центъра. Тя се запозна с нормативната база, свързана с дейността на областните информационни центрове, както и с актуални възможности за финансиране. В позицията си на управител за един ден, Ивана Захариева координира дейностите по подготовка на предстоящата информационна кампания на ОИЦ-Видин в региона през месец май и предоставянето на информация на потенциалните бенефициенти за възможностите за финансиране от Европейските фондове.

Ивана изрази задоволството си от избора на мениджърска позиция в ОИЦ-Видин, защото за нея средствата от ЕС са от особена важност за региона. Акценти в европейското финансиране на Видинския край трябва да са инфраструктурата и икономиката, е категорична Ивана Захариева. Тя смята активно да участва в проекти, като от следващата година иска да се включи в проектите за обмяна на опит, стаж и придобиване на умения с училища от ЕС, финансирани от програма „Еразъм“, с която Ивана също се запозна в днешния ден.

Областен информационен център–Видин е част от националната мрежа от 27 информационни центъра за популяризиране на Eвропейските фондове при споделено управление, регламентирана от Закона за управление на средствата от Eвропейските фондове при споделено управление. Центърът функционира в рамките на проект на община Видин, финансиран от Оперативна програма „Добро управление” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.

 

 

За допълнителна информация:

Цветомир Ценков

Експерт „Комуникация, информация и логистика”

Тел: 0879 949 201

E-mail: ts.tsenkov@eufunds.bg