Ученици от професионални училища от област Добрич се съревновават във видео конкурса „Умея и ще успея“

Официално стартира гласуването за трите най-добри клипа, участващи във видео конкурса „Умея и ще успея“, организиран от Областен информационен център – Добрич, част от Общата кампания на мрежата от 27-те областни информационни центрове в България.

Силен интерес от страна на младежите има към конкурса. 20 видео клипа на ученици от професионалните училища в Област Добрич се съревновават в онлайн видео конкурса „Умея и ще успея“. Всички клипове са качени във Фейсбук страницата на ОИЦ-Добрич, в събитието „Умея и ще успея“, секция „Дискусия“ на следния линк: https://bit.ly/44oE3Ai. Гласуването ще се осъществява чрез бутона „Харесвам“ под видеоклипа и ще продължи до 9 май 2023 г. в 17:00 ч.

Победителите в конкурса ще бъдат трите клипа събрали най-много харесвания. Те ще бъдат обявени и наградени на 10 май 2023 г., от 18 часа на сцената Младежки център – Добрич, преди концерта на Георги Костадинов от Добрич с група Hit Machine Band.

Преди награждаването, екипът на ОИЦ-Добрич ще събере на 10 май 2023 от 15:30 до 17:30 на пл. Свобода, гр. Добрич образователни и обучителни организации от Област Добрич. Във феста „Умея и ще успея“ ще се включат с информационни щандове трите висши училища от областта, девет професионални училища, Център Европа Директно Добрич, Дирекция „Бюро по труда“ Добрич и центрове за професионално обучение.

С провеждането на видео конкурса и феста под наслов „Умея и ще успея“, ОИЦ-Добрич ще отбележи Европейската година на уменията 2023. Събитията, като част от Общата кампания на мрежата от 27-те областни информационни центрове в България вече са позиционирани на картата на специалния уебсайт на Европейския съюз за събития, свързани с Европейската година на уменията 2023 https://year-of-skills.europa.eu/index_bg.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg