ОИЦ – Търговище подготвя различни прояви за Деня на Европа и Европейската година на уменията

Областният информационен център – Търговище подготвя различни прояви за широката общественост през месец май, с които ще отбележи Деня на Европа и Европейската година на уменията 2023 г. Те ще започнат с изнесена приемна на 8 май, в деня на откриването на 244-я традиционен пролетен панаир в областния град. На нея потенциалните бенефициенти ще могат да получат актуална информация за възможностите за финансова помощ по програмите, финансирани от Европейските фондове за споделено управление за програмния период 2021-2027 г., каза днес на пресконференция управителят на Центъра Милчо Тонев.

В Деня на Европа – 9 май, когато отбелязваме постиженията и единството на Европейския съюз, ОИЦ – Търговище ще покаже в 12 фотопана акценти от своята 12-годишна дейност, посветена на повишаване на информираността на българските граждани относно политиките на ЕС. Изложбата ще бъде подредена във фоайето на Художествената галерия „Никола Маринов“. Празничният концерт на Деси Добрева е подаръка за жителите и гостите на града. Той ще започне в 19 ч. на откритата сцена в парка „Борово око“.

До края на май ОИЦ-Търговище планира още две събития. На 12 май се подготвя среща с ученици от професионални гимназии за повишаване привлекателността на дуалната система на обучение. „Грамотни в дигиталния свят“ пък е темата на информационното събитие, посветено на развитието на цифрова компетентност. То ще се проведе на 25 май, в конферентната зала на хотел „Идол“, а гост-лектор ще бъде експертът по компютърни науки доц. д-р Галина Момчева.

Срещите са част от общата кампания на мрежата от ОИЦ в страната за тази година и са свързани с популяризиране на възможностите и дейностите за развитие на нови умения в контекста на Европейската година на уменията 2023 г.

ОИЦ – Търговище  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд