ОИЦ – Стара Загора в изпълнение на инициативата „Учи се, умей, бъди успешен“

2023 година бе определена за година на уменията от страна на Европейската Комисия. Комисията има за цел да даде нов тласък на ученето през целия живот като бъдат популяризирани възможности, проекти и дейности за развитие на нови умения.

В тази връзка, в периода от 10 до 17 май,  екипът на ОИЦ – Стара Загора ще проведе инициативата „УЧИ СЕ, УМЕЙ, БЪДИ УСПЕШЕН“, като част от общата кампания на мрежата на всички 27 Областни информационни центъра в България.

Кампанията ще стартира с „Ден на отворени врати в Хранинвест –ХМК“, местно производствено предприятие, с опит в областта на проекти с европейски средства, което ще посрещне група ученици от СУ „Васил Левски“, гр. Стара Загора, с профил „Софтуерни и хардуерни науки“.

В дните 11-12 май, Областен информационен център ще вземе участие в Единадесета Областна панорама на професионалното образование и кариерно развитие, която ще се проведе в общините от цялата област.

„Учи се, умей, бъди успешен“ ще завърши с три заключителни събития на 17 май. Първото ще бъде проведено в офиса на Областен информационен център – Стара Загора, където екипът ще запознае учениците от община Мъглиж с възможности, които ЕС дава пред тях и ще бъдат представени платформите „Europass”. Представители на Дирекция „Бюро по труда“ – Стара Загора ще презентират възможностите за заетост и програми за старт в кариерата.

Второто събитие ще включи посещение на БАТА АГРО - Специализирано изложение за земеделие, което ще се състои в областния град.

Финално кампанията ще приключи с посещение на Тракийски университет – Стара Загора, където бъдещите студенти ще имат възможността да се запознаят с опита им при реализация на проекти, финансирани с европейски средства, базата, условията и възможностите, които висшето учебно заведение предлага за тях.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.