ОИЦ – Хасково отбеляза Деня на Европа със засаждане на дръвчета

По повод Деня на Европа – 9 май, училищата от Хасково засадиха дръвчета по инициатива на Община Хасково и Областен информационен център Хасково. Над 120 ученици участваха с голям ентусиазъм в този своеобразен празник и заедно създадоха своя зелена алея в парка в кв.“Куба“, до ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров“.

Бяха посадени 20 дръвчета от сорт „Копривка“ (широколистно парково дърво, непредизвикващо алергии), които Община Хасково предостави за целта. Професионалната гимназия по лека промишленост „Райна Княгина“ засади и своя „Японска вишна“ като свой принос към алеята.

Участие в събитието взе кметът на Община Хасково Станислав Дечев, който приветства участниците и се включи при засаждането на дръвчетата. Зам. Кметът на Общината Мария Вълчева също засади дръвче от името на общинска администрация. Със свое дръвче в алеята присъства и Областен информационен център – Хасково.

Събитието е част от Общата кампания на мрежата от 27 Областни информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз.