ОИЦ – Търговище отбеляза Деня на Европа с изложба и концерт на Деси Добрева

Фотоизложба за Деня на Европа подреди Областният информационен център - Търговище във фоайето на Художествената галерия „Никола Маринов“. Изложбата съдържа 12 пана с акценти от 12-годишна дейност на Центъра, посветена на повишаване на информираността на българските граждани относно политиките на ЕС. Изложбата може да бъде разгледана до 14 май.

Свободен е и достъпът до интерактивния киоск, на който посетителите имат възможност да се запознаят по електронен път с услугите и проявите на ОИЦ – Търговище през изминалите години. Презентира се и изпълнението на проекти през периода 2014-2020 година на територията на петте общини в област Търговище, както и възможностите за подкрепа по всички програми, финансирани от Европейските фондове при споделено управление 2021-2027 г.

Празничните прояви завършиха с прекрасна музика и танци. Жителите и гостите на Търговище се насладиха на изпълненията на певицата Деси Добрева, която гостува в града по покана на Областния информационен център. Вечерта на откритата сцена в парка „Борово око“ завърши с голямо хоро, което е най-българският израз на заедността и сплотеността на хората в Европа.

ОИЦ – Търговище  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд