ДЕТСКА ГРАДИНА „СНЕЖАНКА“ - ЗЛАТОГРАД СТАРТИРА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА ПРОЕКТ "ДЕЦАТА НА ЗЛАТОГРАД ПО ПЪТЯ НА НАРОДНИТЕ ТРАДИЦИИ С УСМИВКА И НАДЕЖДА"

На 05.05.2023 г., в рамките на празничните чествания за Гергьовден, бе организирано атрактивно детско ателие на площада в Златоград. Дейността е финансирана по проект на Детска градина "Снежанка" - Златоград по Мярка 7.5.1 „Инвестиции за отдих и туристическа инфраструктура и съхраняване на нематериалното културно и природно наследство на територията на МИГ Кирково - Златоград”.

На специално място беше поставена къща с традиционни за региона предмети, пред която се демонстрираха обредни дейности по Гергьовден. Децата и учителите бяха облечени в специално ушитите по проекта носии. За обществеността, родителите и гостите на Златоград бе пресъздадена празничната обредност, свързана с бита на хората. Организирани бяха 4 детски ателиета с художествени занимания с природни материали и такива по проекта. Децата изпълниха песни, стихотворения, наричания и игри за празника, към които се присъединиха и техните връстници от Детска градина "Мики Маус" - с. Бенковски и Детска градина "Радост" - Златоград.