ОИЦ – Ловеч представи актуални възможности за бизнеса и гражданите в град Ябланица

На 26 май 2023 г. от 10.30 ч. Областен информационен център – Ловеч проведе информационно събитие на открито в град Ябланица на тема „Актуални и предстоящи процедури през 2023 г. по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен на централно място пред сградата на Община Ябланица, привлече интереса на представители на местната администрация, местния бизнес, земеделски производители и граждани. 

Екипът на ОИЦ-Ловеч представи на заинтересованите лица информация относно актуалните в момента и планираните до края на 2023 г. на процедури по програмите, съфинансирани от ЕФСУ, новите моменти в Кохезионната политика на ЕС 2021-2027 г., в т.ч. и за възможностите за финансиране на мерки за използване на енергията от ВЕИ за изграждане на слънчеви системи за БГВ и фотоволтаични системи в еднофамилни и многофамилни жилищни сгради, както и възможностите за подпомагане на малкия и среден бизнес.

Екипът на ОИЦ-Ловеч запозна представителите на бизнеса с актуалните и предстоящи за 2023 г. програми, подпомагащи и финансиращи фирмите – процедура „Адаптирана работна среда”, „Нови умения”, „Подобряване на производствения капацитет на семейните предприятия”, възможността за наемане работна ръка чрез финансиране от ЕС и посредничеството на Бюрата по труда. Посетителите на мобилния щанд получиха разнообразни информационни и рекламни материали, брошури, листовки и книжки  и всеки получи индивидуално внимание, според вълнуващите го теми, както и разяснения за възможността за обратна връзка на място, телефон и имейл с ОИЦ-Ловеч.

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕСИФ в Р България.