ОИЦ – Пловдив събра десетки в Цар Симеоновата градина на събитието „Умения за успех“

Игри с публиката и демонстрации на различни таланти и умения събраха десетки минувачи и гости на града на събитието „Умения за успех“ в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Инициативата е на мрежата от Областни информационни центрове (ОИЦ) и се реализира по повод Европейската година на уменията 2023 г., чрез която Европейската комисия се стреми да даде нов тласък на ученето през целия живот като бъдат популяризирани възможности, проекти и дейности за развитие на нови умения.

По интересен и забавен начин партньорите на събитието от театър „Хенд“ показаха как различните възможности за надграждане на уменията и ученето през целия живот позволяват на хората да се реализират по-успешно. Клоунът Кени провокира публиката с въпроси и предизвикателства, които да ги насочат към техни скрити таланти и умения, които да продължават да развиват.

Импровизациите на Виктор Стамболов от „Гласът на България“, жонглиране на колело на Маг Бамбини, народни танци и песни на малките таланти от  школата „Луди млади“ и балетни изпълнения бях част от програмата на събитието. А докато публиката се забавляваше с артистите, на информационния щанд на ОИЦ-Пловдив, експертите на Центъра предоставяха информация на гражданите за предстоящите програми и проекти, финансирани от  Европейския съюз, чрез които хората да получат надграждащи умения за по-квалифицирана работа.