МИГ "КИРКОВО-ЗЛАТОГРАД" ПРОВЕДЕ ПЪРВО ОБУЧЕНИЕ В ПОДКРЕПА НА ПОДГОТОВКАТА ЗА УСПЕШНОТО ПРИЛАГАНЕ НА ПОДХОДА ВОМР ЗА ПЕРИОДА 2023-2027

На 31.05.2023 г., в офиса на МИГ в Златоград, се проведе първото от поредицата обучения в изпълнение на Административен договор №РД50-90/24.03.2023 г. по подмярка 19.1 „Помощ за подготвителни дейности" на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие".

Обучението беше предназначено за екипа на МИГ, членове на Управителния съвет и Общото събрание на Сдружението. Темите на обучението бяха свързани с подготвителните дейности по изготвянето и кандидатстването за нова Стратегия за територията на МИГ-а - общините Кирково и Златоград, обсъждане на изискванията и финансовия ресурс на Стратегически план за развитие на земеделието и селските райони, Програма "Развитие на човешките ресурси", Програма "Образование" и Програма "Околна среда" към подхода ВОМР за периода 2023-2027 г.

Предстоят и други публични събития с всички заинтересовани страни, свързани с обсъждане и консултиране за подготовка на Стратегията през следващия програмен период.