ОИЦ – Ловеч с изнесено публично събитие в град Априлци

        На 02.06.2023 г.  от 10:30 часа Областен информационен център – Ловеч проведе в град Априлци четвъртото от цикъла информационни събития на открито в общините от Област Ловеч на тема: „Актуални и предстоящи процедури през 2023 г. по програми, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/ за периода 2021 - 2027 г.“. Мобилният щанд на ОИЦ-Ловеч, разположен на централния площад в кв. „Ново село“ пред сградата на НЧ „Светлина – 1895 г.“, бе посетен от 19 души, сред които представители на общинска администрация, читалища, местния бизнес, земеделски производители и граждани. 

        Голям интерес от посетителите на откритата приемна имаше към предстоящото отваряне на под-мярка 6.4 „Инвестиции в неземеделски дейности“ от Програма за развитие на селските райони /ПРСР/ 2014-2020 г. На заинтересованите лица беше предоставена информация за целите на процедурата, допустимите кандидати, срокове и начин на кандидатстване, основните дейности, които ще бъдат подкрепени, както и размера на безвъзмездната финансова помощ.  

        Откритата приемна на Областен информационен център – Ловеч посети и г-жа Снежина Стоянова – Заместник кмет на община Априлци, с която екипът ни разговаря за актуалните и предстоящи възможности за общините и бизнеса през 2023 г. по програмите, съфинансирани от Европейските фондове при споделено управление /ЕФСУ/, както и  новите моменти в Кохезионната политика 2021-2027 г., в т.ч. и предстоящите възможности за участие на общините, бизнеса, НПО, гражданския сектор, териториални звена, агенции и други заинтересовани лица в проекти и концепции за интегрирани териториални инвестиции на територията на общините и област Ловеч, целящи да допринесат за икономическото развитие на региона.

        Посетителите на откритата приемна в гр. Априлци получиха информационни и рекламни материали на Областен информационен център - Ловеч, листовки и брошури с информация за програмите с европейско финансиране през новия програмен период, възможностите за бизнеса през 2023 г. и интегрирания териториален подход - посоката в бъдеще 2021-2027 г.

      

ОИЦ – Ловеч е част от Мрежата от 27 областни информационни центрове за популяризиране на политиката на ЕФСУ в  България.