ПРЕЗЕНТИРАТ МАЛКО ТЪРНОВО С ВИДЕОФИЛМ И КУЛИНАРЕН ФЕСТИВАЛ ПО ЕВРОПРОГРАМА

С открита приемна на централния площад в Малко Търново продължи обиколката на експертите от Областен информационен център-Бургас в основните населени места от региона. Общинският център се намира в сърцето на Странджа планина, на границата с Република Турция.

Естествен бе интересът на десетките граждани от Малко Търново към възможностите за финансиране по различните европейски програми. Най-много бяха въпросите, свързани с трансграничното сътрудничество и програмата България – Турция за реализация на съвместни инициативи. Жителите с тревога споделиха, че градът в последните 20 и повече години постепенно се обезлюдява, а за местните жители е трудно да намират работа, която да ги задържи в родния им място. Читалището, училището, музеите и храмовете са част от местата, които поддържат буден духът на планинското градче.

Съвсем скоро по европейски проект ще бъде реализиран видеоклип за Малко Търново, който показва както красотите на града, така и възможностите за развитие на хората, които желаят да свържат бъдещето си с него. Предстои да се проведе и фестивалът „Вкусна Странджа“, който поради заявения сериозен интерес ще има и изява в столицата в градинката пред НДК идната седмица. Стартова помощ за пчеларство, както и за земеделски стопани, са част от други реализирани проекти по европейски програми.

През следващите дни обиколката на ОИЦ Бургас в общите на областта продължава със срещи в Бургас, Сунгурларе, Несебър и Поморие.    

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.