ГОЛЯМ ИНТЕРЕС КЪМ ИНФОРМАЦИОННАТА КАМПАНИЯ НА ОИЦ - БЛАГОЕВГРАД

При голям интерес протече първата част от информационната обиколка на Областен информационен център – Благоевград в региона. През тази седмица експертите от центъра посетиха общините Кресна, Струмяни, Разлог, Банско, Белица, Якоруда и Симитли, където на място с открити приемни предоставяха актуална информация за възможностите, които Европейските фондове при споделено управление предоставят.

Специално за информационната кампания ОИЦ – Благоевград издаде брошура с информация за всички програми, финансирани от ЕФСУ, които ще действат на територията на България в програмен период 2021 – 2027 г. От брошурата всички заинтересовани лица могат да се запознаят с приоритетите и целите на всяка една от Програмите, бюджета им и потенциалните бенефициенти.

На място експертите на центъра предоставят информация и за процедурите, които са заложени в Индикативните програми за 2023 г. Очаквано, най-голям е интересът към мерките, които предстои да бъдат отворени за кандидатстване по програмите „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ и „Развитие на човешките ресурси. Сред другите често задавани въпроси са за възможностите за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и ВЕИ в предприятията и домакинствата.

Информационната кампания на ОИЦ – Благоевград продължава и през следващата седмица. Информационни срещи и открити приемни ще бъдат проведени в Петрич и Сандански на 20 юни, в Гоце Делчев и Гърмен на 21 юни и Сатовча и Хаджидимово на 22 юни 2023 г.  Информационната кампания ще завърши на 23 юни в Благоевград с открита приемна на площад „Георги Измирлиев“, пред офиса на Областен информационен център.

 

 

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com