ПРИКЛЮЧИ ИНФОРМАЦИОННАТА КАМПАНИЯ НА ОИЦ - БЛАГОЕВГРАД

С открита приемна в центъра на Благоевград приключи годишната кампания на Областен информационен център. Десетки граждани посетиха открития щанд на Центъра на площад „Георги Измирлиев“ и получиха актуална информация за възможностите, които Европейските фондове при споделено управление предоставят.

С най-голям интерес жителите на Благоевград очакват приемът на заявления по Програма „Околна среда“ 2021 – 2027, по която се очаква през есента на тази година да започне процедурата за подмяна на уреди на твърдо гориво с екологосъобразни уреди за отопление. Към момента е извършено проучване за нагласите на населението за преминаване към алтернативните на твърдото гориво форми на отопление. Резултатите от проучването имат за цел да изготвят механизъм, по който ще се осигури приоритетност на районите, домакинствата и уредите за участие в проекта.

Друга възможност, която предизвиква интересът на хората, е процедурата за подкрепа на домакинствата за енергия от ВЕИ, както и вторият етап от процедурата за енергийно обновяване на жилищния сграден фонд.

По врeме на откритите приемни както в Благоевград, така и в останалите общини на Благоевградска област, служителите на ОИЦ – Благоевград предоставяха информация и за мерките, заложени в тазгодишните Индикативни годишни работни програми на програмите, финансирани от ЕФСУ.

Напомняме, че специално за информационната кампания ОИЦ – Благоевград издаде брошура с информация за всички програми, финансирани от ЕФСУ, които ще действат на територията на България в програмен период 2021 – 2027 г. От брошурата всички заинтересовани лица могат да се запознаят с приоритетите и целите на всяка една от Програмите, бюджета им и потенциалните бенефициенти.

Ежегодно експертите на ОИЦ – Благоевград организират информационна кампания във всички общини на Благоевградска област, по време на която представят отворени за кандидатстване процедури с европейско финансиране. Отделно от това, актуална информация  в тази посока може да намерена всеки делничен ден в офиса на Центъра в Благоевград, на Фейсбук страницата му, на телефон и електронна поща.

 

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com