МЛАДИ ХОРА В ОБЩИНА РУЕН СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ВЪЗМОЖНОСТИТЕ ЗА ЕВРОФИНАНСИРАНЕ

Продължават откритите приемни на ОИЦ-Бургас в областта. Поредната посетена община от експерти на центъра бе Руен. В планинското селище хората се интересуват най-вече от стартовата помощ за селскостопански производители и от възможностите за подпомагане на стартиращ бизнес.

Иначе, както в по-голямата част от населените места в областта, и тук хората са загрижени за доходите си и поскъпването на живота като цяло, както и от напредъка на България по пътя към Шенген и Еврозоната. Позитивното при посещението в административния център на общината е, че в Руен има много млади хора, както ученици и младежи, така и малки деца, което говори за развитието на региона. По европрограми е обновен центъра, като са създадени детски площадки, алеи и инфраструктура за почивка и развлечения.

През идната седмица срещите на ОИЦ-Бургас в областта продължават с открити приемни в морските общини Несебър, Поморие, Царево, Приморско, Созопол, както и в Средец.  

 

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център – Бургас.