ИНФОРМАЦИОНЕН ДЕН ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА „ТРАНСПОРТ И ТРАНСПОРТНА ИНФРАСТРУКТУРА“ 2014 – 2020 г. И ПОСЕЩЕНИЕ НА ОБЕКТ ТУНЕЛ „ЖЕЛЕЗНИЦА“ НА АМ „СТРУМА“

Днес в гр. Благоевград в Професионална гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Васил Левски“ беше проведен информационен ден по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г.

В него взеха участие ученици и преподаватели от гимназията, представители на Управляващи органи на Оперативни програми, бенефициенти, изпълнители и други гости на събитието.

Представители на Управляващия орган на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014 -2020г., направиха  представяне на програмата.

От Управляващия орган на Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020 г. представиха идеите за развитието на транспортната система в България и европейските инвестиции: проекти, изпълнявани през периода 2014 -2020г., както и планираните такива за Програма „Транспортна свързаност“ 2021 -2027 г.

Пътен проект  „Автомагистрала Струма“ и вече изградените участъци с европейско финансиране, представиха от Агенция „Пътна инфраструктура“.

Особен интерес сред участниците предизвика представянето на технологиите и предизвикателствата в процеса на строителството на тунел „Железница“, което направиха представители на фирмите изпълнители на обекта. В заключение, за да могат участниците да придобият реална представа за мащабите на представените технологии, беше организирано посещение на обект тунел „Железница“ на АМ „Струма“, където нагледно бяха показани как те работят, както и крайните резултати от дейностите по строителството.

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

За допълнителна информация:

Бисер Младенов

управител

Тел.: 0893 / 33 67 27, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com