Домашният социален патронаж в Свищов има нов автомобил

Домашният социален патронаж в община Свищов изпълнява проект „Топъл обяд“ по процедура BG05SFPR003-1.001 „Топъл обяд“ за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027, съфинансирана от Европейски социален фонд плюс.

Само преди дни социалния патронаж получи за своите нужди нов автомобил – „Рено Експрес“. Ключовете на новата придобивка бяха връчени официално лично от кмета на община Свищов д-р Генчо Генчев.

Автомобилът е закупен по проект „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд в Община Свищов“ по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ към Фонд „Социална закрила” на Министерство на труда и социалната политика (МТСП). Общата стойност на проекта е 40 000 лева, като 32 000 лева са осигурени от Фонд „Социална закрила“, съгласно договор № РД-04-7/12.01.2023 г., а собственото участието на Община Свищов е съфинансиране в размер на 8 000 лева.

С реализирането на проекта от Фонд „Социална закрила“ за закупуване на автомобил за доставката на топъл обяд до потребителите, се подпомага дейността на Домашен социален патронаж за осигуряване на своевременното получаване на приготвената храна, както и за подобряване качеството на предлагана социална услуга. Към настоящия момент в Домашният социален патронаж в гр. Свищов ежедневно се приготвя и доставя храна на над 100 потребители от всички населени места на територията на общината.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt