Експерти на ОИЦ – Стара Загора информираха жители от Община Гълъбово

На 27 юни 2023 г. /вторник/ от 11:30 ч., в центъра на град Гълъбово, пред централния вход на Общината се проведе изнесена приемна на ОИЦ – Стара Загора.

В рамките на два часа експертите на ОИЦ – Стара Загора, Надежда Живкова и Даниела Кънева информираха всеки, проявил интерес относно настоящи и предстоящи възможности за реализиране на проекти по програми, финансирани от ЕС.

През изнесената приемна минаха близо 30 жители от община Гълъбово, като всички те получиха изчерпателна информация относно това какви са настоящите възможности, които програмите с европейско финансиране предоставят пред тях и също бъдещи такива, от които те като потенциални бенефициенти биха могли да се възползват.

Сред посетителите имаше както физически, така също и юридически лица с конкретни въпроси, общински служители и съветници. Интересна се оказа темата за „кръговата икономика“, и за процедури, свързани с разработването и внедряването на иновации, за които се очаква прием по програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“.

 

Информационната среща е част от поредицата събития на Областен информационен център - Стара Загора за 2023 година, която ще обхване 11-те общини на територията на област Стара Загора. Следващата община, която ще посетят експертите, ще бъде Община Опан.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.