Жители на Община Опан бяха информирани от експерти на ОИЦ – Стара Загора

На 29 юни 2023 г. /четвъртък/ от 11:00 ч., в центъра на община Опан, пред централния вход на Общината се проведе изнесена приемна на ОИЦ – Стара Загора.

В рамките на два часа експертите на ОИЦ – Стара Загора, Надежда Живкова и Мариана Стоилова информираха всеки, проявил интерес относно настоящи и предстоящи възможности за реализиране на проекти по програми, финансирани от ЕС.

Близо 20 жители посетиха изнесената приемна, като всички те получиха изчерпателна информация относно това какви са настоящите възможности, които програмите с европейско финансиране предоставят пред тях и също бъдещи такива, от които те като потенциални бенефициенти биха могли да се възползват.

Сред посетителите имаше физически лица с конкретни въпроси, общински служители и земеделски производители. Посетителите споделиха опита си, който те имат в реализирането на проекти с европейски средства и съдействието на СНЦ „Местна инициативна група Гълъбово-Опан“, което те получават на местно ниво.

Информационната среща е част от поредицата събития на Областен информационен център - Стара Загора за 2023 година, която ще обхване 11-те общини на територията на област Стара Загора.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.