„МИГ ГЪЛЪБОВО – ОПАН“ ЩЕ ФИНАНСИРА СВОЯТ ТРИДЕСЕТ И ТРЕТИ ПРОЕКТ

Председателят на УС на „МИГ Гълъбово – Опан“ инж. Пламен Бараков и Веселина Степанова - представляващ „ВЕГАИНС 69“ ЕООД, подписаха тристранен Договор с Държавен фонд „Земеделие“ за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014 - 2020г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони по процедура чрез подбор на проектни предложения по подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие на мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“.
Проект "Повишаване конкурентоспособността на „ВЕГАИНС 69“ ЕООД, чрез закупуване на оборудване" е инициатива на фирма „ВЕГАИНС 69“ ЕООД, възниквала в резултат на непрекъснато повишаващите се изисквания, очаквания и потребности на техните клиенти. През последните години секторът за търговия с хранителни стоки се превърна в един от най - конкурентните. Това се отразява пряко на стопанските субекти, работещи в сектор "търговия на дребно в неспециализирани магазини предимно с хранителни стоки, напитки и тютюневи изделия". Фирма "ВЕГАИНС 69“ ЕООД работи в сектора от 2013 година. Стремежът на собственика е фирмата да се развива с бързи темпове, за да може да отговаря на нуждите на своите клиенти. С цел запазване и повишаване на нивото на конкурентоспособност, собственикът взема решение за кандидатстване с проектно предложение по настоящата процедура. Изпълнението на проекта ще даде възможност да се предложи напълно нова услуга на територията на действие на „МИГ Гълъбово – Опан“ - "пазарувай от дома или офиса". Услугата представлява нова услуга за територията на действие на „МИГ Гълъбово – Опан“, която не се предлага от нито един стопански субект в региона. По проекта е предвидено закупуване на оборудване и обзавеждане, включващо стелажи за стоки, хладилни витрини, стакер, фотоапарат и др. Инвестицията по проекта ще се извърши в село Обручище. Новата услуга ще се предлага на цялата територия на „МИГ Гълъбово – Опан“. Кандидатът предвижда да разкрие 1 (едно) ново работно място, след изпълнението на предвидените по проекта дейности. Стойността на одобрените за финансиране разходи е 50 379,68 лв., от които одобрена субсидия - 35 265,78лв.
 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.