ОИЦ – Стара Загора проведе събитие на открито в Община Казанлък

Днес, 5 юли, екипът на ОИЦ – Стара Загора проведе събитие на открито в центъра на град Казанлък, на площад „Севтополис“ (в близост до Лъвовата чешма).

В рамките на два часа експертите на центъра информираха всеки, проявил интерес относно настоящи и предстоящи възможности за реализиране на проекти по програми, финансирани от ЕС.

Близо 20 жители посетиха изнесената приемна, като всички те получиха изчерпателна информация относно това какви са настоящите възможности, които програмите с европейско финансиране предоставят пред тях и също бъдещи такива, от които те като потенциални бенефициенти биха могли да се възползват.

По време на откритата приемна експерти от отдел „Проекти с външно финансиране“ към община Казанлък обсъдиха прилагането на новия интегриран подход, финансиращите програми, допустимите дейности, потенциалните бенефициенти и възможните партньорства.  Функциите на Областните информационни центрове в стратегията за ИТИ бяха другата коментирана тема, с оглед на това екипът на центъра да бъде максимално полезен на всички, които ще участват в процеса на подаване на концепции. От своя страна експертите от общината споделиха, че към момента нямат готовност за подаване на концепция за интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) и че това предстои да се случи в следващите месеци, за да спазят срока за кандидатстване, а именно 27.09.2023 г.

Сред посетителите имаше и физически лица с конкретни въпроси, общински служители и представители на местния бизнес. Подобно събитие ОИЦ - Стара Загора ще проведе утре, на 6 -ти юли, и в община Гурково.

 Информационните срещи са част от поредицата събития на Областен информационен център - Стара Загора за 2023 година, които ще обхванат 11-те общини на територията на област Стара Загора.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.