ОИЦ – Стара Загора проведе събитие на открито в Община Гурково

При изключителен интерес премина днешното събитие на ОИЦ – Стара Загора, организирано и проведено пред централния вход на община Гурково.

В рамките на два часа експертите Надежда Живкова и Даниела Кънева информираха всеки, проявил интерес относно настоящи и предстоящи възможности за реализиране на проекти по програми, финансирани от ЕС.

Близо 20 жители посетиха изнесената приемна, като всички те получиха изчерпателна информация относно това какви са настоящите възможности, които програмите с европейско финансиране предоставят пред тях и също бъдещи такива, от които те като потенциални бенефициенти биха могли да се възползват.

Обсъдени и коментирани бяха различни въпроси и казуси, някои от които бяха свързани с реализирани и вече изпълнявани проекти, посредством МИГ „Мъглиж – Казанлък – Гурково“, сред които се отличи проекта на местното НЧ „Войвода Г.Къргов -1920“ за реконструкция и обновяване на сградата му.

Сред посетителите имаше също земеделски производители, общински служители, общински съветници, служители на „Държавно горско стопанство“ – Гурково, което в лицето на зам. директора, г-жа Денчева, сподели опита си от работата на предприятието по програма „Околна среда“ 2014-2020. Представители на микро, малки и средни предприятия също се отбиха през приемната с въпроси, касаещи разширяване и модернизиране на производствените им бази.

Председателят на Общински съвет, г-н Гочо Гочев, пък сподели опитът на общината в реализирането на проекти и усвояването на европейски средства, изключително важни за развитието на община Гурково.

 Информационната среща е част от поредицата събития на Областен информационен център - Стара Загора за 2023 година, която ще обхване 11-те общини на територията на област Стара Загора.

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.