ОИЦ - Шумен проведе срещи по покана на бенефициенти

Областен информационен център - Шумен проведе две срещи с бенефициенти по тяхна покана. По покана на Мердин Байрям, кмет на община Върбица на 11 юли  2023 г. беше проведена информационна среща със служители на общинска администрация. На срещата бяха представени актуални възможнисти за финансиране: процедурите „За по-добро бъдеще“ и „Подкрепа“ по Програмата за храни и материално подпомагане, както и индикативните работни програми на останалите програми за Програмен период 2021 - 2027. Обсъдени бяха и единните указания за създаване на концепции по ИТИ (Интегрирани териториални инвестиции) и евентуално партньорство в проекти с община Шумен. В края на срещата бяха разяснени функционалностите на портала ИСУН (Информационна система за управление и наблюдение).

Във Велики Преслав екипа на Областен информационен център - Шумен се срещна със служители от отдел "Екология, общински програми и проекти" на Община Велики Преслав. Срещата беше по тяхна инициатива и фокуса бе върху единните указания за създаване на концепции по инструментът ИТИ (Интегрирани териториални инвестиции), чиято цел е да се насърчава партньорството между различни общини, институции и заинтересовани страни в осъществяването на интегрирани мерки. Коментираха се различни варианти за проекти по ИТИ съвместно с община Шумен и се стигна до предложения за партньорство. В кратък срок предостоят нови срещи между двете общини.

Областните информационни центрове участват в експертния състав на Регионалния съвет за развитие – в Звеното за медиация и Звеното за публични консултации, във връзка с интегрираното териториално развитие.