ОИЦ-Добрич с участие в обучение за интегрирани териториални инвестиции

По покана на Община град Добрич, екипът на Областен информационен център – Добрич ще се включи в „Практическо обучение за създаване на Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) за програмен период 2021-2027 г.“. То е организирано по проект „Подобряване и укрепване на капацитета на Община град Добрич“, финансиран от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г., по процедура BG16RFOP001-8.006 „Подкрепа за бенефициентите по ОПРР за ефективно и ефикасно изпълнение на ПРР“ в рамките на приоритетна ос 8 „Техническа помощ“.

Обучението ще се проведе в периода 17-21 юли 2023 г., и целта е да се повиши капацитета на експертите от Община град Добрич, пряко ангажирани в процеса на подготовката и изпълнение на интегрирани териториални инвестиции (ИТИ). Участниците ще се запознаят с нормативните документи, свързани с ИТИ, както и с процеса по подготовка, разработване и одобрение на концепции съгласно Единните указания за кандидатстване с концепции за ИТИ. В практическата част от обучението е предвидено сформирането на работни групи за идентифициране и разработване на комбинирани концепции.

На втория ден от обучението, Геновева Друмева, управител на информационния център ще представи презентация „Работа на Регионалните съвети за развитие и ролята на ОИЦ в процеса“. Ще бъде разяснени дейностите и задачите на двете звена, в които 27-те ОИЦ  са включени – Звена за медиации и Звена за публични консултации. В останалите дни експертите от ОИЦ – Добрич  ще подпомагат работата по групи за разработване на ИТИ.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg