По проект в гр. Павликени започна обновяването на Младежкия парк

Община Павликени стартира изпълнението на първи етап от проекта „Реконструкция и модернизация на част от Младежки парк в гр. Павликени“. Начало на дейностите даде кметът на Павликени инж. Емануил Манолов. Заедно с него в церемонията първа копка участваха Стефан Спасов, началник на отдел „Водено от общностите местно развитие“ в Министерството на земеделието и храните и управителят на строителната фирма изпълнител инж. Росен Колелиев.

Проектът е финансиран по Програма за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. по процедура на Местна инициативна група „Павликени – Полски Тръмбеш“, мярка МИГ 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони. Средствата за реализиране на дейностите от първия етап на проекта възлизат общо на 286 693 лв. с ДДС, като от тях 199 692 лв. са отпуснати от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., а собственото  съфинансиране от бюджета на Община Павликени е в размер на 87 000 лв.

Административният договор за отпускане на безвъзмездната финансова помощ бе подписан от Община Павликени в началото на миналата година. Срокът за изпълнение на заложените по проекта дейности е 4 месеца. Основна цел на проекта е подобряване качеството на средата и комфорта на обитаване, с подобрено качество на живот и нова социална среда чрез въвеждане на нови пространствени решения и физическо обновяване на зоните за отдих.

Проектът за  цялостната реконструкция и модернизация на Младежкия парк в гр. Павликени включва паркоустройство и благоустройство на терените. Предвижда се изграждането на нови пешеходни алеи в обхвата на обекта. За гражданите, посещаващи парка, ще бъдат монтирани 50 броя пейки за отдих. За запазване чистотата на парковото пространство ще бъдат монтирани 10 броя кошчета за отпадъци.

Цялостният проект за модернизация е с доста по-голям обем и обхваща цялата площ на парка, но е разделен на етапи, заради лимитите по различните програми. В резултат от изпълнението на проекта ще бъде реновирана и осъвременена зоната на Младежки парк в гр. Павликени, чрез реорганизиране на пространства в парка, обновяване и създаване на нови места за отдих и почивка. Така ще бъдат задоволени трайно обществените потребности и ще се създаде по-добро място за отдих за жителите на гр. Павликени и гостите на града.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt