ОИЦ – Добрич популяризира европейското финансиране на „Ден на полето“

С изнесена приемна и информационен щанд Областен информационен център – Добрич  се включи на 26 юли 2023 г. във второто издание на инициативата „Ден на полето“, организирана от Добруджански съюз на зърнопроизводителите. Събитието бе официално открито от Йордан Йорданов, кмет на Община Добрич, Йорданка Костадинова, областен управител на Добрич и Таня Георгиева, зам.-министър на земеделието и храните. В тридневният форум, от 25 до 27 юли, се включиха над 60 фирми предлагащи семена, препарати за растителна защита и земеделска техника.

Експертите от информационния център предоставиха на изложителите и посетителите актуална информация за възможностите за финансиране с европейски средства. Основно интереса бе към предстоящите процедури на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. До края на годината се очаква да стартира приемът на проектни предложения по подмярка 6.4 „Инвестиции в подкрепа на неземеделски дейности“, с индикативен бюджет от 20 млн. евро. Тя ще финансира с до 200 000 евро безвъзмездно проекти на земеделски стопани или микропредприятия, регистрирани като еднолични търговци или юридически лица по Търговския закон, Закона за кооперациите, както и физически лица, регистрирани по Закона за занаятите. Допустими ще са инвестиции в неземеделски дейности като производство или продажба на неземеделски продукти, развитие на услуги във всички сектори, производство на енергия от възобновяеми енергийни източници за собствено потребление, дейности свързани с развитие на занаятите и др.

Всички посетители на щанда получиха рекламни и информационни материали осигурени от Областен информационен център - Добрич.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg