Община Полски Тръмбеш закупи нов автомобил за Домашен социален патронаж

Община Полски Тръмбеш закупи нов лекотоварен автомобил – „Рено Експрес“ в изпълнение на проект „Закупуване на лекотоварен автомобил за разнос на храна за нуждите на Домашен социален патронаж – Полски Тръмбеш“.

Финансирането на проекта е по Целева програма „Патронажна мобилност за доставка на топъл обяд“ към Фонд „Социална закрила“ на Министерство на труда и социалната политика (МТСП). Общо бюджетът на проекта възлиза на 40 320 лева, като 35 884 лева са осигурени от Фонд „Социална закрила“, а участието на Община Полски Тръмбеш е в размер на 4435 лева.

С реализирането на проекта от Фонд „Социална закрила“ за закупуване на нов лекотоварен автомобил за доставката на топъл обяд до потребителите се подпомага дейността на Домашен социален патронаж в град Полски Тръмбеш и се осигурява навременно получаване на приготвената храна до домовете на всички потребители на социалната услуга.

Домашният социален патронаж в Община Полски Тръмбеш доставя храна всеки работен ден на над 520 лица от цялата територия на общината. Общо 100 от тях получават ежедневно топла храна по проект „Топъл обяд в Община Полски Тръмбеш“, с финансиране по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021–2027 г., съфинансирана от Европейски социален фонд плюс. Проекта се изпълнява от 1 ноември 2022 година и ще продължи до 30 септември 2025 година.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt