ПРОЕКТИ НА ОБЩИНИТЕ ОТ ОБЛАСТ СЛИВЕН СА ОДОБРЕНИ ПО ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА ЧОВЕШКИТЕ РЕСУРСИ“ 2021-2027

Общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица са с одобрени проекти по процедура „Бъдеще за децата“ по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027 г.

Целта на процедурата е предоставяне на социални и интегрирани здравно-социални услуги, включително в домашна среда, както и други видове консултативна подкрепа с цел превенция на рисковете от изоставяне на детето, намаляване на негативните тенденции, свързани с детската бедност, както и подобряване качеството на живот в контекста на Европейската гаранция за детето (ЕГД).

До финансиране са допуснати 121 проектни предложения с обща стойност на безвъзмездната финансова помощ от 42 662 441,23 лв.

Общо 29 621 деца ще получават социални и интегрирани здравно-социални услуги по програмата.

Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския Социален Фонд плюс (ЕСФ+).

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.