МОБИЛЕН ЦЕНТЪР ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ОТПАДЪЦИ ОТ ДОМАКИНСТВАТА ЗАРАБОТИ В КАРНОБАТ

Съоръжението е изградено по проект "Една точка за нулеви отпадъци - Местните общности в подкрепа на кръговата икономика", финансиран по открита покана № 2 "Кръгова икономика и ресурсна ефективност", програма "Опазване на околната среда и климатични промени" на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2014- 2021г. Реализира се  в партньорство между общините Камено и Карнобат, и има за цел въвеждането и функционирането на ефективни и съобразени с местните специфики схеми за разделно събиране и оползотворяване на отпадъци на общинско ниво.

В Мобилния център е разположен върху общински терен в Промишлена зона "Север", до  входа на ОП "Благоустройствени, комунални и ремонтни дейност", в близост до Автогара Карнобат. Отворен е всеки работен ден, от 7:00 до 16:30 часа. В пункта се приемат почти всички видове отпадъци, генерирани в едно домакинство.

За улеснение на ползвателите на новата услуга, стикери оказват какъв тип отпадъци, къде да бъдат поставяни. В случаите, когато се предава електрическо и електронно оборудване, опасни отпадъци от бита, акумулатори и батерии, лекарства с изтекъл срок на годност, флакони със сгъстени газове, тонер касети, луминисцентни лампи е нужно да се сигнализира на тел.: 0882003357. Служител ще приеме тези отпадъци, които ще бъдат съхранявани в предназначените за тях контейнери.

 

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас