С евросредства обновява техниката си животновъдна ферма в Завет

„ССОЗ - КЛАС” ООД стартира дейностите по изпълнение на проект „Закупуване на техника за обработка на земеделски площи, необходими за изхранване на животните в животновъдна ферма в гр. Завет”. Той се реализира по мярка 4.1 „Инвестиции в земеделски стопанства” от Стратегията за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) на МИГ Завет-Кубрат и е финансиран от  Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Общата стойност на проекта възлиза на 195 580 лева, от които 97 790 лева са безвъзмездна финансова помощ, а останалите – собствено участие на бенефициента.

Проектните дейности включват закупуване на земеделски трактор с номинална мощност от 330 к.с., свързан с нуждите на животновъдното стопанство, намиращо се на територията на община Завет. Ще се използва за почистване на пасища, оран, торене, сеитба, дисковане, косене, събиране и балиране.

Бенефициентът предвижда за периода на инвестицията да обработва царевица, люцерна, ечемик и пасища, необходими за изхранване на животните. В стопанството се отглеждат едри преживни животни от млечно направление, като общият им брой към момента е 256.

Очаква се дейностите да завършат в края на 2024 година.

Областен информационен център - Разград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) и Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) в България.