ОБЩИНА ПРИМОРСКО СТАВА ЧАСТ ОТ ЧЕРНОМОРСКИ КОРИДОР ЗА ЕЛЕКТРОМОБИЛНОСТ

Община Приморско получава над 91 000 лева по проект BGENVIRONMENT-4.004-0010 „Черноморска електромобилност“, с които да се финансира закупуването на електромобил и изграждането на зарядна станция. Това бе обявено по време на официално събитие за откриване на инициативата, финансирана по Програма “Опазване на околна среда и климатични промени” на финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Наред с Каварна, Бяла, Дългопол, Долни Чифлик, Несебър, Община Приморско е сред шестте български общини, избрани за реализацията на инициативата, която предвижда изграждането на “Черноморски коридор за електромобилност” за смекчаване и адаптация към климатичните промени. Водеща организация на проекта е община Каварна, а Асоциацията на Българските Черноморски Общини (АБЧО) и Норвежката компания за изследвания и иновации Smart Innovation Norway AS ще предоставят експертиза за постигане на резултатите по проекта.

Процедурите по изпълнение ще стартират в най-кратки срокове и ще предложат адекватни “зелени решения”, които да отговорят на новите тенденции. С помощта на новия електромобил в Община Приморско ще бъде обезпечено екологичното обслужване и администриране на дейности в социалната сфера, културата и спорта на територията на населените места.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас