Анкетно проучване на прилагане на подхода ИТИ стартира ОИЦ – Търговище

Анкетно проучване за прилагането на новия инструмент Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) и изпълнението на интегрирани проекти през програмен период 2021-2027 г. започна Звеното по медиация към Областния информационен център-Търговище, като част от експертния състав на Регионалния съвет за развитие.

Допитването цели да се установят степента на запознатост с подхода ИТИ, областите с недостатъчна информация за новата регионална политика и интегрирания териториален подход, както и да се подпомогне създаването на бъдещи партньорства за изпълнение на интегрирани инвестиции за развитие на Североизточния регион.

Проучването е насочено към държавните и местни институции, бизнеса, образователните институции, доставчиците на социални услуги, неправителствения сектор, гражданското общество и други заинтересовани страни.

Анкетната карта може да бъде попълнена до 31 август 2023 г. на следния линк: https://bit.ly/45fssmF

Първата покана за набиране на концепции за интегрирани териториални инвестиции е отворена до 27.09.2023 г. 17:30 ч. Публични институции, бизнес и граждански сектор имат възможност да кандидатстват с проектни идеи за инвестиции в сектори, които са важни за подобряване на икономическото развитие на местните общности и качеството на живот на населението.

*Желателно е да отворите уеб базираният формуляр в Google Chrome. При проблем, моля, копирайте линка и го поставете в браузъра си.