ПРОЕКТ ПРАВИ ОЦЕНКА НА МЛАДЕЖКИТЕ ПОЛИТИКИ В БУРГАС И КАМЕНО

Експерти от ОИЦ-Бургас взеха участие във финалното събитие, Кръгла маса, по Дейност 3 на проект BG05SFOP001-25-0167-С01 „Мостове на бъдещето - активни младежи в Бургас“, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020г.

„Мостове на бъдещето“ се реализира от Сдружение „Верният настойник“- Бургас в партньорство със Сдружение „Нов път“ - Хайредин и има за цел да направи мониторинг на младежките политики на oбластно и oбщинско ниво. В тази връзка са проведени редица срещи с местната администрация, НПО, заинтересовани страни от градовете Бургас и Камено. В изпълнение на дейностите са анализирани стратегически документи на двете общини и са разгледани документи, касаещи младежките политики и на други общини в Бургаска област. Проведено е изследване с младежи от различни възрасти посредством  фокус групи.

На Кръглата маса бяха презентирани препоръките, изведени от цялостната дейност по проекта, и подготвени за фактическо внасяне в Общинските администрации на градовете Бургас и Камено,  и Областна управа - Бургас, както и приети предложените от представителните органи на двете Общини, Областна администрация Бургас и Дирекция „Младежки политики“ към ММЦ, имащи отношение към превръщането им в нормативен документ.

 

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас.