По проект Община Балчик изгражда зони за отдих и спорт

В осем населени места, Община Балчик ще създаде условия за отдих и спорт с европейски средства. Проектът “Обновяване и обособяване на места за спорт и отдих в населени места на територията на община Балчик“ е на стойност 372 681 лв., осигурени от Програма за развитие на селските райони 2014-2020, чрез Местната инициативна програма „Балчик – Генерал Тошево“.

Проектните дейности ще се изпълнят в гр. Балчик и селата Оброчище, Гурково, Ляхово, Дропла, Сенокос, Соколово и Стражица. В общинския център ще се надгради проекта „Изграждане на парк Балик в гр. Балчик“, като ще се закупи парково обзавеждане и оборудване. Също така ще бъдат подменени силно компрометираните табели с имената на улиците и прилежащите вилни зони в града. В селата ще се изградят и реновират зони за игра на деца, фитнес зони на открито, футболно и волейболно игрище, зони за отдих с пейки, беседки, барбекю, залесяване и др.

С реализирането на проекта ще се повиши привлекателността на населените места в община Балчик. Той ще допринесе и за развитие на спортните дейности, устойчивото социално-икономическо развитие, свързано със съществуващата инфраструктура, качественото ѝ обозначаване и подобряване качеството на предлаганите услуги за населението. Над 16 000 жители ще се възползват пряко от инвестицията по проекта, както и гостите на град Балчик и селата.

Периодът за изпълнение на проектните дейности е до юни 2025 г.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

E-mail: oic_dobrich@abv.bg

Facebook: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: Областен информационен център - Добрич

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg