МИГ „Елена – Златарица“ обяви два нови приема по подмерки 4.1. и 4.2.

На 23 август МИГ „Елена и Златарица“ обяви прием по процедура № BG06RDNP001-19.678 по подмярка 4.1. „Инвестиции в земеделски стопанства“. Подмярката има за цел повишаване конкурентоспособността на земеделието на територията на общините Елена и Златарица чрез развитие на земеделските стопанствата при спазване стандартите на Европейския съюз, опазване на околната среда и насърчаване на сътрудничеството и кооперирането между земеделските стопани. Подпомагането по подмярката ще бъде насочено към модернизиране на земеделските стопанства, включително преструктуриране и модернизиране на стопанства в чувствителни сектори със затруднен достъп до пазара и биологично производство чрез модернизиране на физическия капитал, нематериални активи, свързани с организацията и управление на стопанствата, въвеждане на иновативни и енергоспестяващи технологии, подобряване на предпазарната подготовка и съхранение на продукцията. Крайният срок за кандидатстване по подмярка 4.1 е 17 октомври 2023 г.

МИГ „Елена и Златарица“ обявява и втори прием по процедура № BG06RDNP001-19.576 по подмярка 4.2 „Инвестиции в преработка/ маркетинг на селскостопански продукти“. Подмярката има за цел подобряване на цялостната дейност, икономическата ефективност и конкурентоспособността на предприятията от хранително-преработвателната промишленост чрез по-добро използване на факторите за производство; въвеждане на нови продукти, процеси и технологии, включително къси вериги на доставка; подобряване на качеството и безопасността на храните и тяхната проследяемост; постигане на съответствие със стандартите на Европейския съюз и подобряване опазването на околната среда. Крайният срок за подаване на проектни предложения по подмярка 4.2 изтича на 7 ноември т.г.

Условията за кандидатстване и пакета-документи по двете подмерки могат да се намерят на сайта на МИГ „Елена и Златарица“ http://vomr.elena.bg и в информационната система ИСУН 2020.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt