ИНТЕГРИРАНИТЕ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ С ПОДКРЕПА ЗА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ГИМНАЗИИ И УЧИЛИЩА

Днес Министерството на образованието и науката  проведе онлайн информационна среща, на която бяха представени възможностите на Интегрираните териториални инвестиции (ИТИ)  в подкрепа на връзката между образованието и пазара на труда чрез процедура „РАЗВИТИЕ НА ДУАЛНАТА СИСТЕМА НА ОБУЧЕНИЕ В ПОО“ по ПРОГРАМА „ОБРАЗОВАНИЕ“ 2021 – 2027 г. 

Експерти от образователното министерство, съвместно с представители на Управляващия орган на ПРОГРАМА „РАЗВИТИЕ НА РЕГИОНИТЕ“ 2021 – 2027 г., направиха разяснения по процеса на кандидатстване и дадоха насоки за включване на професионалните гимназии и училища в комбинирани концепции за ИТИ, с цел оптимално използване на тази значима подкрепа за развитието на дуалната система на обучение. 

Участие в срещата взе г-жа Мариета Георгиева - заместник-министър на образованието и науката, която отбеляза, че при одобряване на предлаганите комбинирани концепции професионалните гимназии и училища стават конкретен бенефициент. Допустимият за тях бюджет на проектно предложение е от 250 000 лв. до 750 000 лв., партньори могат да бъдат Регионалните управления на образованието (РУО), а асоциирани партньори са работодателите. Концепциите на училищата могат да бъдат част и от интегрирани концепции на общините.

На срещата беше наблегнато и на ролята на Областните информационни центрове като звена за медиация и консултиране и бяха показани добри практики на ОИЦ-Благоевград при събирането и представянето на информация за намиране и създаване на партньорства.

 

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Комуникация, информация и логистика“

Тел.: 0893/33 67 28, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com