ОИЦ – БЛАГОЕВГРАД ПРОВЕДЕ РАБОТНИ СРЕЩИ В САНДАНСКИ И ПЕТРИЧ СЪС ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СТРАНИ ПО КОНЦЕПЦИИ ЗА ИТИ

При засилен интерес преминаха срещите в градовете Сандански и Петрич, които експертите от ОИЦ –Благоевград проведоха като част от Звеното за медиация към Регионалния съвет за развитие на Югозападния регион.

По време на срещите беше разяснена същността на новия подход за регионално развитие - Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ), който за първи път ще се прилага в България.

Основните акценти в Единните указания за кандидатстване с концепции за ИТИ бяха представени от Десислава Атанасова, експерт „Информационно обслужване и услуги“ и член на Звеното за медиация. Тя направи разяснения за видовете комбинирани концепции, допустимите дейности и бенефициенти по шестте програми, включени в подхода.

Бисер Младенов, управител на ОИЦ и член на Звеното за медиация, представи заявление-анкета, с което заинтересованите страни биха могли да заявят интерес към партньорство и да представят техни идеи за участие в обща концепция.

Срещата постави и началото на формиране на бъдещи проектни идеи между представители на различни организации и институции за подаване на общи концепции за ИТИ, като  бяха дискутирани възможностите за широко партньорство между различни заинтересовани страни.

Предвижда се такава среща да бъде проведена и в град Гоце Делчев на 5 септември /вторник/ от 10.30 ч. в сградата на общинска администрация.

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Десислава Атанасова

Експерт „Информационно обслужване и услуги“

Тел.: 0893/40 57 68, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com