ОИЦ – БЛАГОЕВГРАД ПРОВЕДЕ СРЕЩА СЪС ЗАИНТЕРЕСОВАНИ СТРАНИ В ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЗА КОНЦЕПЦИИТЕ ЗА ИТИ

Управителят на Областен информационен център – Благоевград – Бисер Младенов, който е част от звено за медиации към Регионалния съвет за развитие на Югозападния регион, представи процедурата за кандидатстване с концепции за Интегрирани териториални инвестиции /ИТИ/ пред заинтересовани страни в град Гоце Делчев. По време на срещата беше разяснена същността на новия подход за регионално развитие, който за първи път ще се прилага в България.

Бисер Младенов представи основните акценти в Единните указания за кандидатстване с концепции за ИТИ и направи разяснения за видовете комбинирани концепции, допустимите дейности и бенефициенти по шестте програми, включени в подхода. Участниците в събитието бяха запознати и със заявление-анкета, с което всички заинтересовани страни биха могли да заявят интерес към партньорство и да представят свои идеи за участие в обща концепция. Именно чрез заявяването на интерес се поставя началото на формиране на бъдещи проектни идеи между представители на различни организации и институции за подаване на общи концепции за ИТИ.

Участие в срещата в Гоце Делчев взеха представители на общински администрации от региона, НПО, бизнес организации, образователни институции и предприятия.

 

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Информационно обслужване и услуги“

Тел.: 0893/336728, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com