ОИЦ – ПЕРНИК СЕ СРЕЩНА С МЕДИИТЕ

На среща за проактивна работа с представители на регионалните електронни и печатни медии, екипът на Областния информационен център – Перник представи актуалните възможности за финансиране на проекти със средства от Европейските фондове за споделено управление (ЕФСУ) и кандидатстване по подхода Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ).

Милен Станимиров – експерт „Информационно обслужване и услуги“, представи основните параметри на отворени процедури по програмите, които ще финансират проектни идеи през програмен период 2021 – 2027 г. Програма за развитие на човешките ресурси е с актуален набор на проектни предложения по процедурите „Социално партньорство“ и „Активно приобщаване и достъп да заетост на хора в неравностойно положение“. Програма Околна среда е с прием по процедури „Рекултивация на регионални депа / клетки на регионални депа за битови отпадъци“, „Изпълнение на мерки 28 и 61 от Националната рамка за приоритетни действия за НАТУРА 2000“, „Оптимизиране на инфраструктурата от мрежи (с места за наблюдение) за прилагане на схемите за мониторинг на горски екосистеми в страната“, „Обезпечаване наземния капацитет за борба с горски пожари и подготовка на населението за реакция“, както и процедурата „За по-чист въздух!“, по която община Перник е допустим бенефициент.

Инж. Ирена Георгиева – управител на Инфоцентъра, представи процедурата „КОНЦЕПЦИИ ЗА ИНТЕГРИРАНИ ТЕРИТОРИАЛНИ ИНВЕСТИЦИИ (ИТИ)“, чрез която ще се направи подбор на проектни идеи, които съчетават в себе си действия в различни направления, изпълнявани от широк кръг организации, обединени под формата на партньрство на териториален, регионален, трасрегионален и дори трансграничен принцип, които да довеждат до един интегриран  краен продукт.

 

Областният информационен център - Перник като част от Мрежата от информационни центрове е създаден по Проект на Община Перник „Функциониране на Областен информационен център - Перник през периода 2022-2023 г.“ № BG05SFOP001-4.007-0018-C01, финансиран от Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.