СРЕДНО УЧИЛИЩЕ „ГЕОРГИ СТ. РАКОВСКИ“ ЩЕ ПОСРЕЩНЕ НОВАТА УЧЕБНА 2023/2024 Г. В РЕМОНТИРАНА СГРАДА ЗА БЛИЗО 1 МИЛИОН ЛЕВА, ОСИГУРЕНИ ПО ПРОГРАМА ЗА РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ 2014-2020 Г.

Сградният фонд на котленското средно училище „Георги Ст. Раковски“ е цялостно реконструиран и обновен. Безвъзмездната финансова помощ за близо 1 милион лева е осигурена по Подмярка 7.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура” от Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони” на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Средствата са предназначени за подобряване на енергийната ефективност на сградата на най-голямото общинско училище, като основните дейности включват ремонт и топлоизолиране на покрива, ремонт на фасадни повърхности и помещения, поставяне на топлоизолационна система на фасадните стени, подмяна на витрини и прозорци, както и изграждане на рампа за осигуряване на достъпна среда.

Сградата на СУ „Георги Ст. Раковски” включва 7 корпуса, като по проекта са реконструирани 6 от тях.

Областен информационен център Сливен е част от Мрежата от 27 областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд.