Община Балчик с нов договор чрез Стратегията на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“

До края на годината Община Балчик ще обособи с европейски средства зона за спорт и свободно време в ж.к. ”Балик” гр. Балчик, което е част от втория етап от реализацията на обект „Спортен комплекс „Балик“.  Проектът „Подобряване средата на живот чрез изграждане на места за спорт в град Балчик“ е финансиран  изцяло безвъзмездно с 378 442 лв. от Програма за морско дело и рибарство 204-2020 г., чрез Стратегията за Водено от общностите местно развитие на Местната инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“.

Ще бъдат направени писти за скейтборд и велосипеди, и алейна мрежа. Изградената инфраструктура ще бъде достъпна и за хора в неравностойно положение. С новите съоръжения ще се създадат условия за развиване на масов спорт и учебно-тренировъчна дейност, свързани с физическа и психическа подготовка на младите хора, в частност на младите рибари, необходими им за справяне с предизвикателствата на морето.

В новоизградената зона ще се проведат спортни игри на открито, в които ще вземат участие рибарите от района на рибарската група Шабла-Каварна-Балчик, техните семейства и жители на община Балчик. Целта е да се популяризират добри спортни практики, здравословен начин на живот и сплотяване на рибарската общност в неформална среда.

Инвестицията по проекта надгражда постигнатите резултати от изпълнението на финансирания от МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ проект "Осигуряване на достъпна среда и създаване на зона за спорт, отдих и свободно време на рибарската общност и жителите на гр. Балчик", по който се изградиха игрища за футбол и тенис на корт, алея и озеленяване.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

Имейл: oic_dobrich@abv.bg

Фейсбук: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg