БОГАТА ФОЛКЛОРНА И ЗАНАЯТЧИЙСКА ПРОГРАМА ЩЕ ЗАРАДВА ГОСТИ И ЖИТЕЛИ НА ГРАД ПОМОРИЕ ПО ПРОЕКТ „МЕСТНИ ИНИЦИАТИВИ ЗА ЕВРОПЕЙСКА ИДЕНТИЧНОСТ“

От 29 септември до 1 октомври 2023 г. в гр. Поморие за първи път ще се проведе „Международен фолклорен фестивал“. Идеята на на събитието е да създаде автентична обстановка, която да предразположи публика и участници да се потопят в магията на българския фолклор, да почувстват вълшебството на занаятите, да усетят в ръцете си глината от грънчарското колело или длетото на дърворезбаря, да се върнат в детството със забравените детски игри.

Събитието се осъществява по проект „Местни инициативи за европейска идентичност“ по процедура за подбор на проектни предложения № BGRDNP001-19.607 за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ за подбор на проекти за вътрешнотериториално и транснационално сътрудничество по подмярка 19.3 „Подготовка и изпълнение на дейности за сътрудничество на МИГ“ от мярка 19 „Водено от общностите местно развитие“ на ПРСР за периода 2014-2020 г.

Официалната програма ще започне в петък от 18.30 часа с фолклорно шествие по главната пешеходна улица, в което ще се включат повече от 15 състава и ще завърши с надиграване на пл. „Св.св. Кирил и Методий “ пред НЧ „Просвета 1888″. Концертите ще се провеждат на площада пред читалището, а различните работилници и демонстрационни шатри ще бъдат разположени по главната пешеходна улица.

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас