С подкрепата на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ ще се ремонтира читалището в с. Сенокос

Народно читалище "Христо Смирненски-1941" с. Сенокос, община Балчик стартира проект "Изкуство и риболов", финансиран от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020, чрез Местната инициативна рибарска група „Шабла-Каварна-Балчик“. Общата му стойност е 129 039 лв. безвъзмездно финансиране.

Проектът включва цялостно ремонтиране на покривната част на читалището, с което ще се подобрят условията за провеждане на читалищната дейности и културни инициативи, както и такива свързани с опазване и подобряване на природното, културно и морското наследство.

Ще се проведе фотоизложба посветена на риболова в рибарската група и прожекция на филми, описващи различните аспекти от живота на рибарската общност. Форумът цели насърчаване развитието на устойчива екологична култура и възпитание, опазване на културните ценности на района и съхраняване на традициите свързани с рибарството и морското културно наследство.

Дейностите ще бъдат изпълнение до края на ноември тази година.

 

ОИЦ – Добрич  е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление", съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  

 

Областен информационен център – Добрич

Тел.: 058 602 758

Имейл: oic_dobrich@abv.bg

Фейсбук: https://www.facebook.com/oic.dobrch/

Viber канал: https://bit.ly/3VWQbUQ

YouTube канал: ОИЦ Добрич

www.eufunds.bg