КОНФЕРЕНЦИЯ ПО ПРОЕКТ С ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ СЕ ПРОВЕДЕ В РАЗЛОГ

В Община Разлог се проведе заключителна конференция по проект "Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог - пета група". Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Благодарение на изпълнените дейности, по проекта са обновени 3 блока в град Разлог, намиращи се на улици ул. "Стефан Стамболов" 5, ул. "Стефан Стамболов" 13 и  ул. "Екзарх Йосиф" 58. В жилищните сгради са изпълнени строително-монтажни работи, които включват конструктивно укрепване на сградите, топлинно изолиране на външните стени, подмяна на прозорци  и врати със система от PVC профил и стъклопакет, топлинно изолиране на покрив и под, осигурена е и достъпна среда за хора в неравностойно положение. 

„Реализацията на настоящия проект подкрепя Община Разлог в нейната целенасочена политика към подобряване на жизнения стандарт и условията на живот на местното население. Целите на проекта съответстват на целите,  заложени в Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, както и на целите на Приоритетна ос 2 "Подкрепа за енергийна ефективност в опорни центрове в периферните райони" на ОПРР 2014-2020 г." , коментира по време на конференцията Златка Стойчева – началник отдел „Евроинтеграция“ в Община Разлог.

Общата стойност на проект "Повишаване на енергийната ефективност на многофамилни жилищни сгради в град Разлог - пета група" е 1 249 649.97 лева, от които 85% са финансиране от ЕС, а останалите 15% са национално съфинансиране. Всички дейности по изпълнение и отчитане на проекта трябва да бъдат завършени до 23 януари 2024 г.

 

Областен информационен център - Благоевград е част от мрежата от 27 Областни информационни центъра за популяризиране на Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ) в България.

 

За допълнителна информация:

Елена Михова

Експерт „Информационно обслужване и услуги“

Тел.: 0893/336728, e-mail: oic.blagoevgrad@gmail.com