СНЦ „МИГ ГЪЛЪБОВО – ОПАН – СИМЕОНОВГРАД“ ЩЕ ФИНАНСИРА СВОЯ ТРИДЕСЕТ И ШЕСТИ ПРОЕКТ

На 24.10.2023г., Николай Тонев – кмет на Община Гълъбово и председателят на УС на МИГ Гълъбово – Опан – Симеоновград, инж. Пламен Бараков, подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020, съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони.

    Сключеният договор за доставка на техническо оборудване на дом на културата „Енергетик“ е на стойност  235 318,00 лв., а безвъзмездната финансова помощ /БФП/  в размер на 100% от одобрените разходи. Срокът на изпълнение е до 36 месеца от сключване на договора за БФП.

Проектът „Танцуваме и играем заедно -доставка на техническо оборудване на „Дом на културата“ – гр. Гълъбово, находящ се в УПИ І, ПИ № 534, кв.148, за реализиране на мултифункционални пространства за сценични изяви, конференции, спектакли и концерти“ предвижда доставка и монтаж на техническо оборудване за Дома на културата гр. Гълъбово в две сфери:

  1. Доставка и монтаж на системи за ефектно сценично и архитектурно осветление.
  2. Доставка и монтаж на озвучителни системи за конферентно и дискусионно оборудване Подходящото техническо оборудване на ДК ще позволи реализирането на мултифункционални пространства за сценични изяви, конференции, спектакли и концерти и др.

Естествено е голяма част от общинските проекти да са насочени именно в областта на благоустрояването на населените места, които да станат привлекателни за бизнеса и за живеене, чрез поддържането и стимулирането на тяхното икономическо, социално и културно развитие, изграждане на липсващата или рехабилитация на съществуващата публична техническа инфраструктура. По този начин ще се постигне, както съхраняването на населените места, така също и ще се съдейства за създаването на оптимална жизнена среда на района, опазването на околната среда, създаването на достъпност и развитие на икономиката, единодушни бяха и от двете страни.

 

ОИЦ – Стара Загора е част от мрежата от 27 информационни центрове за популяризиране на Европейски структурни и инвестиционни фондове, работещи с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз.