С проект по ПРСР медицински център в Павликени е с подобрени условия на труд

Медицински център „Медиана ЕООД“ – гр. Павликени е подобрил условията на труд на заетите си лица чрез успешното изпълнение на проект „Инвестицията в безопасни условия на труд - гаранция за качествени работни места“. Проектът е реализиран по Стратегията за Водено от общностите местно развитие (ВОМР) на Местна инициативна група МИГ - „Павликени-Полски Тръмбеш“. Общата му стойност възлиза на 31 102 лв., като средствата са осигурени по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2014-2020 г. Финансовата подкрепа е получена посредством прилагането на мярка 03 „По-добро здраве и работоспособност на заетите лица в предприятията на териториите на общините Павликени и Полски Тръмбеш“.

Проектът има за цел да се подобрят условията на труд и работната среда, да се гарантира оптимална защита и безопасност на работещите чрез инвестиции в лично и специално предпазно и работно облекло, отговарящо на европейските норми за безопасност и здраве при работа. По проекта е закупено и доставено офис обзавеждане, компютърна техника, климатични системи, осветителни ЛЕД панели, оборудване за почистване на помещения и др. Освен това на лекарите, рентгенови лаборанти, санитари и обслужващ персонал са осигурени и социални придобивки, като модерни и съвременни условия на работа в центъра, оборудвана е и стая за отдих, почивка и хранене за персонала.

Медицински център „Мадиана“ започва дейността си през 2000 г., като до момента осигурява дълготрайна заетост чрез устойчиви и добри условия на работните места. Дружеството целенасочено полага грижи за персонала чрез непрекъснати мерки за подобряване на условията на труд, безопасност при работа, корпоративна социална отговорност и осигуряване на оптимален работен микроклимат. Реализацията на проекта има пряк положителен ефект както за самото дружество като цяло, така и върху целевата група наети лица в медицинския център, включително и за лицата ползващи неговите услуги и хората с увреждания, за които е осигурена достъпна среда.

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt