Община Камено реализира проект „Пурпурната крепост на Югоизтока” по Програма за морско дело и рибарство

Крепостта Русокастро е най-важният културно-исторически и туристически обект в Община Камено.

С акцент към славната история на крепостта и с обхват на забележителностите в района, общината създаде цялостен туристически продукт по Програма за морско дело и рибарство 2014-2020. Чрез опазване, социализация и представяне на културния, природен и исторически потенциал, част от територията на МИРГ Бургас-Камено, е реализиран проектът „Местните общности в подкрепа на културния туризъм „Пурпурната крепост на Югоизтока”. Дейностите по проекта са финансирани по процедура „Развитие и популяризиране идентичността на територията на МИРГ от Стратегията за водено от общностите местно развитие на МИРГ Бургас-Камено“, приоритет на Съюза 4 „Повишаване на заетостта и териториалното сближаване“, по Програма за морски дело и рибарство 2014-2020.

В рамките на проекта, с бенефициент Община Камено, се популяризира привлекателността на местното историческо богатство, природни дадености и възможности за туризъм. Разработени са нови атрактивни туристически услуги, дигитализирана е информационната среда, внедрени са мерки за формиране и прилагане на устойчиви модели за интерактивно представяне. Създадени са предпоставки за по-висока заетост, включване на местната общност и възможност за реализация на произведената продукция на рибарската територия.

Областен Информационен Център – Бургас: тел.: 056/ 826 136, e-mail: oic.burgas@gmail.com;  адрес: ул. Княз Александър Батенберг 28 /Бизнес инкубатор/; web: www.eufunds.bg, www.burgas.bg; FB страница: Областен информационен център - Бургас