ОИЦ – Велико Търново запозна студенти от ВТУ с програмния период 2021-2027 г.

Студенти от Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“ бяха запознати с Европейските фондове при споделено управление (ЕФСУ) и програмния период 2021-2027 г. Това стана по време на информационна среща проведена в Областен информационен център - Велико Търново, с цел представяне на кохезионната политика на ЕС и възможностите по програмите финансирани от европейските фондове до 2027 г.

В рамките на събитието управителят на ОИЦ - Велико Търново Светла Петрова представи функциите, дейността и видовете услуги предоставяни от ОИЦ – Велико Търново и мрежата от областни информационни центрове. Участниците в събитието бяха информирани за Кохезионна политика на ЕС и Споразумението за партньорство, което определя рамката за управление, стратегията и приоритетите за изпълнение през програмния период 2021-2027 г.  Представени бяха и основните програми, съфинансирани от ЕФСУ – обхват, приоритетни оси, бюджет и потенциални бенефициенти.

Младите хора бяха запознати и с основните източници на информация за европейското финансиране – Единния информационен портал на еврофондовете у нас и информационната система ИСУН 2020. Специално внимание бе отделено на подаването на проектни предложения чрез ИСУН 2020 – съдържание и основни елементи на електронния формуляр за кандидатстване, както и изпълнение и отчитане на вече одобрени проекти.

От своя страна присъстващите поставиха въпроси свързани със специфичните изисквания към кандидатите за безвъзмездна финансова помощ и с възможностите за младите хора по програмите от програмния период 2021-2027 г. На студентите от Великотърновския университет бяха раздадени и рекламно-информационни материали на центъра.

 

 

Областен информационен център - Велико Търново

бул. България №24

тел: 062 / 620 072

https://www.facebook.com/oic.vt